Στυλ και μοντέλα φόρεμα

Τι είναι η ασυνήθιστη ρωσική αδερφή;

Τι είναι η ασυνήθιστη ρωσική αδερφή;

ενταχθούν στη συζήτηση

 
Το περιεχόμενο
 1. Χαρακτηριστικά
 2. Λίγη ιστορία
 3. Ποιος θα πάει;
 4. Ποικιλίες
 5. Δημοφιλή χρώματα
 6. Τρέχουσες τάσεις
 7. Τι να φορέσετε;
 8. Παπούτσια
 9. Αξεσουάρ

Τα παραδοσιακά λαϊκά ρούχα έχουν ανθρώπους. Για τις ρωσικές γυναίκες, ένα τέτοιο φόρεμα είναι ένα πουκάμισο με ένα πούπουλο. Ταυτόχρονα με το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το εθνο-στυλ και την ιστορία της χώρας τους, οι ρωσικοί sarafans σήμερα έγιναν αντικείμενο προσοχής των σχεδιαστών μόδας. Ας μάθουμε περισσότερα για αυτά τα ρούχα και τη χρήση τους στο παρελθόν και στη σύγχρονη ντουλάπα.

Χαρακτηριστικά

Το παραδοσιακό φόρεμα διακρίνεται από μια άμεση ελεύθερη περικοπή. Μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεως σε τέτοια ρούχα παρείχε ένθετα μεταξύ των λεπτομερειών του προϊόντος. Το περίγραμμα της ρωσικής αλέσεως μπορεί να ονομαστεί ομαλό και πολύ μαλακό. Αυτό ήταν ιδιαίτερα αισθητό σε κίνηση.

Επιπροσθέτως, τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σκύλου είναι:

 • Σημαντικό μήκος φούστας.
 • Μακριά μανίκια.
 • Στολισμένη στολή.
 • Πρωτότυπη διακόσμηση με τη μορφή σύνθετων φωτεινών στολίδια.
 • Μεγάλη ενδυμασία βάρους.

Λίγη ιστορία

Μέχρι τον 16ο αιώνα, ένα μακρύ φόρεμα για τους άνδρες ονομάζονταν γυμναστήριο και αργότερα το όνομα αυτό μεταφέρθηκε σε γυναικεία ρούχα, τα οποία είτε φορούσαν το κεφάλι είτε κουμπιούσαν μπροστά.

Από τον 18ο αιώνα, η ρωσική αδερφή έχει αλλάξει, η οποία συνδέεται με τις μεταρρυθμίσεις του Πέτρου Α, εισάγοντας κοστούμι ευρωπαϊκού στιλ στη ρωσική κοινωνία. Οι σαυρέλες συνέχισαν να φορούν μόνο μπουρμπουκάρες, έμποροι και αγρότες.

Τέτοια παραδοσιακά ρούχα κράτησαν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ των αγροτών για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επομένως ήταν η αγροτική εκδοχή της αγελάδας που συγκέντρωσε από μόνη της όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά αυτού του στοιχείου της ρωσικής φορεσιάς.

Ποιος θα πάει;

Σε μια ρωσική γυναίκα, μια γυναίκα οποιουδήποτε σωματικού μεγέθους και οποιασδήποτε ηλικίας θα φανεί ελκυστική και πρωτότυπη. Λόγω της ελεύθερης κοπής, τέτοια ρούχα δεν περιορίζουν τις κινήσεις και αποκρύπτουν εντελώς τυχόν ελαττώματα του σχήματος.

Ποικιλίες

Τα σακάκια στη ρωσική λαϊκή φορεσιά αντιπροσωπεύονται από τους ακόλουθους τύπους:

 1. Σκουλαρίκι που δεν έχει μεσαία ραφή. Αυτή η στολή ονομαζόταν επίσης κωφό, επειδή ήταν ραμμένη από ένα μόνο κομμάτι πανί και πλαϊνά πάνελ. Αυτός ο τύπος γυμναστικής είναι ο αρχαιότερος. Η πρόσοψη ήταν συνήθως μικρή, ορθογώνια ή στρογγυλή. Επίσης υπήρχε συχνά μια μικρή τομή, στην οποία υπήρχαν χορδές ή συνδετήρας σε ένα κουμπί. Για την προσαρμογή κωφών sundresses χρησιμοποιούνται πανί, καμβά και άλλα πανιά σπιτικό. Στο στρίφωμα, τις βραχίονες για τα χέρια και τις λαιμόκοσμες, τα αντικείμενα ήταν διακοσμημένα με ένα κουβά, ζωγραφισμένο καμβά, διακοσμητικό υλικό ή κεντήματα με τη μορφή στενών λωρίδων.
 2. Kosoklinnaya μοντέλο. Για το ράψιμο ενός τέτοιου sundress χρησιμοποιήθηκε ένα συμπαγές πίσω πλαίσιο, δύο ίσια εμπρός ιστούς και πλάγια πλάγια σφήνες. Οι μπροστινές καμβάδες μπορούν να ραμίζονται ή να στερεώνονται με βρόχους δαντελωτών ή μεταλλικών κουμπιών. Για αυτά τα sundresses που χρησιμοποιούνται ως πανιά homepun, και εργοστασιακά υφάσματα. Είχαν ραμμένα από μπροκάρ, ταφτά, κινέζικα, βελούδο, υφάσματα από λινάρι, μετάξι, ύφασμα, μαλλί και άλλα υλικά. Κάποια από αυτά τα σκουπίδια είχαν μια σφιχτή επένδυση, μερικές φορές καπιταλισμένη. Για να διακοσμήσετε τις καθημερινές παραλλαγές ενός kosoklinnaya sundress, κλωστοϋφαντουργικές κορδέλες ή λωρίδες κουβάδες χρησιμοποιήθηκαν, και εορταστική ενδυμασία ήταν κομμένα με πλεξούδα, πλεξούδες, μεταξωτές κορδέλες, περιθώρια ή μεταλλική δαντέλα.
 3. Άμεσο μοντέλο Αυτή η αγκαλιά, η οποία ονομαζόταν επίσης Μόσχα ή στρογγυλή, έγινε το πιο κοινό πρότυπο τον 19ο αιώνα. Στην κατασκευή ενός τέτοιου γυαλιού χρησιμοποιήθηκαν ευθείες πλάκες, οι οποίες συλλέχθηκαν σε μικρές πτυχές στο πάνω μέρος. Ευαίσθητα ραμμένα κυρίως από εργοστασιακά υφάσματα.Για τους ιμάντες χρησιμοποιήθηκε το ίδιο ύφασμα με τη φούστα ή το αντικατέστησε με πλεξούδα. Το στρίφωμα του φορέματος ήταν διακοσμημένο με κορδέλες ή δαντέλες.
 4. Μοντέλο με μπούστο. Ένα τέτοιο κουτάκι είχε ένα προσαρμοσμένο μπούστο στο οποίο ραμμένες ευθείες πλάκες για να δημιουργήσει μια ογκώδη φούστα. Τέτοια ρούχα ήταν κοινά στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Επίσης, ξεχωριστά διακεκριμένα παπούτσια, των οποίων το μπούστο ήταν σε ζυγό.

Οι κύριοι και προερχόμενοι τύποι ρωσικών sarafans παρουσιάζονται στο ακόλουθο σχήμα.

Δημοφιλή χρώματα

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ρωσικής γυναικείας ενδυμασίας είναι τα πολύχρωμα και ιδιόμορφα στολίδια. Το αγαπημένο χρώμα για τα sundresses ήταν κόκκινο. Αυτό ήταν το χρώμα των σπιτιών γάμου.

Τα άσπρα χτενίσματα με χρυσά μοτίβα φάνηκαν πανέμορφα.

Επίσης στο χρώμα του φόρεμα υπήρχαν αποχρώσεις του μπλε, καφέ, μαύρο, πορτοκαλί, καφέ και κίτρινο. Οι μεγαλύτερες γυναίκες φορούσαν συχνότερα ένα μπλε ή μαύρο γυμνό.

Τρέχουσες τάσεις

Οι σχεδιαστές τώρα συχνά χρησιμοποιούν τη ρωσική φορεσιά ως δημιουργική βάση για τις συλλογές τους. Προσθέτουν στοιχεία της ρωσικής αγελάδας σε μοντέρνα ρούχα.

Τα παραδοσιακά σπιτάκια κερδίζουν επίσης δημοτικότητα, αγοράζονται για θεματικές εκδηλώσεις, γιορτές παιδιών ή φεστιβάλ.

Σήμερα, τα ρωσικά sarafans ανταποκρίνονται σε εποικοδομητικές μορφές που χρησιμοποιήθηκαν για το ράψιμο ενδυμάτων στο παρελθόν. Μοντέρνα κοστούμια διακοσμημένα με λαϊκό κέντημα, που παρουσιάζονται σε διαφορετικές ποσότητες. Μπορεί να χρησιμεύσει μόνο ως μια προφορά και μια ενδιαφέρουσα διακόσμηση, και μπορεί να διακοσμήσει πλούσια ένα προϊόν.

Τι να φορέσετε;

Στο παρελθόν, το φόρεμα φορούσε ένα μακρύ πουκάμισο, το οποίο ήταν συνήθως λευκό. Τώρα, κάτω από το γυμνό, φορούν επίσης κυρίως ένα πουκάμισο με μακριά μανίκια, διακοσμημένο με κεντήματα, αλλά μερικές φορές αντικαθίσταται με μια λευκή μπλούζα. Το χειμώνα, ένα ρωσικό φόρεμα φοριέται με ένα γούνινο παλτό ή ένα ζεστό μπουφάν.

Παπούτσια

Καλοκαιρινά μοντέλα της ρωσικής sundress φοριούνται με ψάθινα σανδάλια. Σε δροσερό καιρό, οι μπότες είναι ιδανικές για αυτό.

Αξεσουάρ

Όλα τα κοσμήματα και άλλα αξεσουάρ επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός σε σχέση με το οποίο φοριέται η ρωσική αδερφή.

Τόσο κοντές όσο και μακριές χάντρες, λαμπερά μεταλλικά ή πλαστικά βραχιόλια και σκουλαρίκια, κορδέλες, καθώς και οι πλεκτές τσάντες σε εθνικό στυλ είναι κατάλληλες για τέτοια ρούχα. Μια κομψή προσθήκη στο ρωσικό sarafan είναι μια δαντέλα kokoshnik.

Σχόλια
 1. Γκαλίνα
  21.02.2016

  Θέλω κόκκινο ρωσικό φόρεμα για φωτογράφηση. Υπάρχουν τέτοια όμορφα μοντέλα!

Γράψτε ένα σχόλιο
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Για την υγεία, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Μόδα

Ομορφιά

Σχέση