Στυλ και μοντέλα φόρεμα

Φόρεμα από φούστα - από ωμή έως κομψή εμφάνιση

Φόρεμα από φούστα - από ωμή έως κομψή εμφάνιση

ενταχθούν στη συζήτηση

 
Το περιεχόμενο
 1. Ποιος θα πάει;
 2. Λίγη ιστορία
 3. Χαρακτηριστικά
 4. Το βράδυ
 5. Σπιτική
 6. Denim
 7. Τοποθετημένο
 8. Στο επιχειρηματικό ύφος
 9. Δωρεάν
 10. Φόρεμα Σαφάρι
 11. Δημοφιλή χρώματα
 12. Κομψές εκτυπώσεις
 13. Μήκος
 14. Ταινίες μόδας
 15. Τι να φορέσετε;
 16. Αξεσουάρ
 17. Παπούτσια

Η υψηλή δημοτικότητα τέτοιων ευέλικτων και άνετων ενδυμάτων, όπως ένα φόρεμα πουκάμισων, έχει γιορτάσει για περισσότερο από ένα χρόνο. Φορέματα αυτού του στυλ μπορούν να δουν στην ντουλάπα πολλών fashionistas.

Ποιος θα πάει;

Αν και αυτό το στυλ φορέματα θεωρείται καθολικό, η επιλογή του φόρεμα θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις αποχρώσεις της φιγούρας τους.

Εάν το κορίτσι είναι λεπτό και η φιγούρα του μοιάζει με ένα ορθογώνιο, συνιστάται να επιλέξετε ένα ίσιο φόρεμα πουκάμισου, το οποίο θα είναι από ελαφρύ ύφασμα, θα έχει ένα midi μήκος και μια ελαφριά σκιά.

Τα κορίτσια με θηλυκή φιγούρα, που μοιάζουν με κλεψύδρα, μπορούν να φορούν τόσο χαλαρά όσο και ενδυματικά πουκάμισα οποιουδήποτε μήκους. Εάν το σχήμα είναι δυσανάλογο (το πάνω ή το κάτω μέρος είναι γεμάτο), θα πρέπει να σταματήσετε την επιλογή σας σε ένα ευρύχωρο μοντέλο του φορέματος χωρίς σχέδιο και χωρίς ζώνη.

Ένα φόρεμα πουκάμισο συχνά αποκτάται και φοριέται από γυναίκες που τους αρέσουν τα συντηρητικά και απλά αλλά κομψά ρούχα. Αυτό είναι ένα δημοφιλές στυλ μεταξύ των οπαδών του μινιμαλισμού και των κοριτσιών που θέλουν να φορούν ζεστά και κομψά φορέματα την ίδια στιγμή.

Λίγη ιστορία

Αυτό το στυλ των φορεμάτων επινοήθηκε από το διάσημο Coco Chanel τον 20ό αιώνα, όταν ο θρυλικός σχεδιαστής αποφάσισε να δανειστεί ένα άνετο πουκάμισο από τους άνδρες και να το προσαρμόσει σε μια γυναικεία φιγούρα.

Η εμφάνιση ενός φόρεμα-πουκάμισο στην γυναικεία ντουλάπα δημιούργησε μια αίσθηση στη γυναικεία μόδα. Από τότε, αυτό το στυλ αξιώνεται από τις γυναίκες, αν και από καιρό σε καιρό αλλάζει και προσαρμόζεται ανάλογα με τις τάσεις του χρόνου.

Στη δεκαετία του '50, ένα τέτοιο φόρεμα τροποποιήθηκε από τον Christian Dior, που εμφανίστηκε στις νέες του συλλογές. Στη δεκαετία του '60, η δημοτικότητα αυτού του ύφους αυξήθηκε σημαντικά τόσο στην ΕΣΣΔ όσο και στο εξωτερικό. Τα ρούχα όλο και περισσότερο άρχισαν να εμφανίζονται στα καλύμματα των περιοδικών και στις πασαρέλες. Στη δεκαετία του '80, ο Yves Saint-Laurent, που προώθησε το στυλ σαφάρι την εποχή εκείνη, άρεσε το μοντέλο.

Χαρακτηριστικά

Ένα πουκάμισο φόρεμα είναι ένα φόρεμα κυρίως ευθείας κοπής, στο οποίο δεν υπάρχει έντονη μέση, αλλά συχνά υπάρχει ένα κολάρο και μανίκια.

Για τα περισσότερα μοντέλα, τα περιλαίμια παρουσιάζονται με μια επιλογή περίπτερο ή με καμπύλη. Το μανίκι μπορεί να στερεωθεί και να συμπληρωθεί με μανσέτες, αλλά μπορεί να απουσιάζει. Στο πίσω μέρος του φόρεμα-πουκάμισο υπάρχει συνήθως μια πτυχή, και αν το προϊόν είναι ελαφρώς τοποθετημένο, οι πτυχώσεις υπάρχουν επίσης μπροστά.

Σχεδόν όλα τα πουκάμισα είναι κουμπιά, όπως τα πουκάμισα των ανδρών. Σε αυτήν την περίπτωση, τα κουμπιά βρίσκονται ανοιχτά ή κρυμμένα κάτω από τη σχάρα. Για ράψιμο ρούχων αυτού του ύφους, κυρίως φυσικό ύφασμα χρησιμοποιείται - λινάρι, μαλλί, τζιν, κορδόνι, βαμβάκι και άλλα. Τα περισσότερα από τα φορέματα έχουν ομοιόμορφο χρώμα, αλλά υπάρχουν και μοντέλα με στολίδια και κεντήματα στο στρίφωμα, τις μανσέτες ή το κολάρο.

Το βράδυ

Ένα σύντομο πουκάμισο μεταξιού θα είναι μια καλή επιλογή για ένα πάρτι. Σε αυτό, μαζί με πάρτε παπούτσια με ψηλά τακούνια και ενδιαφέρον συμπλέκτη.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια εικόνα κατάλληλη για μια ημερομηνία ή μέρος με βάση ένα απλό μοντέλο φόρεμα πουκάμισων, επιλέγοντας φωτεινά παπούτσια, τσάντα και ζώνη.

Το χρώμα του φόρεμα μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως μια προφορά για το βράδυ τόξο. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε ένα μοντέλο κορεσμένου χρώματος προσθέτοντας το κόσμημα κοστουμιών σε ένα αντιληπτό κατάλληλο χρώμα και εξασφαλίζοντας μια αξέχαστη εμφάνιση.

Μια ενδιαφέρουσα επιλογή βράδυ θα ήταν επίσης ένα μαύρο πουκάμισο φόρεμα στο πάτωμα.Βάλτε τα παπούτσια στη φτέρνα του, φτιάξτε ένα εορταστικό στυλ και σηκώστε μια μικρή τσάντα. Αφήστε μερικά κουμπιά στο επάνω και στο κάτω μέρος να ανοίξουν.

Σπιτική

Το φόρεμα αυτού του στυλ είναι ιδανικό ως φόρεμα που φοριέται στο σπίτι. Φόρεμα στο σπίτι φόρεμα από μαλακά και άνετα να φορέσει υφάσματα. Δίνουν έμφαση στη θηλυκότητα και είναι πολύ καλύτερα προσαρμοσμένες ως καθημερινή φθορά από τα μπουρνούζια.

Denim

Το φόρεμα από πουκάμισα, φτιαγμένο από τζιν, είναι πολύ δημοφιλές αυτές τις μέρες χάρη στην επιτυχημένη σιλουέτα και την πρακτική του χρήση. Τα μοντέλα των λεπτών τζιν έχουν μια ελεύθερη κοπή και μεσαίου μήκους. Σε αυτά τα φορέματα, το υλικό κουρτίζει τέλεια και τονίζει το σχήμα.

Η στολή είναι τόσο άνετη και κομψή. Συμπληρώνεται από μια ζώνη, μια ογκώδη δερμάτινη τσάντα, μεγάλα αξεσουάρ και επίπεδη παπούτσια.

Από ένα φόρεμα από πουκάμισο πουκάμισα έχετε μια εξαιρετική βάση για καθημερινή ντουλάπα. Επιλέγοντας διαφορετικά αξεσουάρ για αυτό, μπορείτε να δημιουργήσετε το επιθυμητό στυλ (για παράδειγμα, αστικό ή εθνοτικό) για να αποκτήσετε πρακτικά και πρωτότυπα τόξα για κάθε μέρα.

Δεν είναι λιγότερο ελκυστικά και τζιν μοντέλα που μπορούν να ονομαστούν αυστηρά κλασικά. Διακρίνονται από έναν περιστρεφόμενο δακτύλιο, έναν ράβδο και τσέπες. Για να δημιουργήσετε μια οπισθογραφική εικόνα, μπορείτε να παραλάβετε ένα προϊόν με απόχρωση indigo με κεντήματα, προσθέτοντας μια μαλακή τσάντα και μεγάλα ποτήρια στο φόρεμα της πλατφόρμας.

Τοποθετημένο

Τέτοια μοντέλα των πουκάμισων διακρίνονται από τις υπογραμμισμένες λεπτομέρειες της κοπής, χάρη στις οποίες η χρήση τους βοηθά στην απόδειξη των πλεονεκτημάτων ενός λεπτού σχήματος.

Στα ντυμένα φορέματα, τα πουκάμισα έχουν πιέτες, λόγω των οποίων τα προϊόντα απλώς κάθονται στη μέση. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα μοντέλα έχουν μήκος στο γόνατο.

Στο επιχειρηματικό ύφος

Δεδομένου ότι το φόρεμα-πουκάμισο έχει ένα χαρακτηριστικό περιλαίμιο, μια τέτοια στολή είναι αρκετά κατάλληλο ως επαγγελματικό φόρεμα. Ειδικά αν σηκώσετε το προϊόν σε χρώματα χαμηλού κλειδιού και χωρίς πρόσθετο φινίρισμα. Το φόρεμα φόρεμα επιχειρήσεων είναι κατά κύριο λόγο μέσο μήκος, καθώς και το κλειστό κορυφή. Συνδυάζεται με δερμάτινη τσάντα και κομψή δερμάτινη ζώνη.

Δωρεάν

Ένα φόρεμα πουκάμισο μπορεί να είναι ευρύ, οπτικά σε μερικά μεγέθη μεγαλύτερο από ένα κορίτσι που φοράει.

Τέτοια φορέματα από το ρέον ύφασμα είναι πολύ δημοφιλή, καθώς φαίνονται θηλυκά και δεν μοιάζουν με πουκάμισα για άνδρες. Είναι ραμμένα από σιφόν, denim, batiste, λεπτό μαλλί και άλλα υφάσματα.

Φόρεμα Σαφάρι

Ονομάζεται μια από τις ποικιλίες του πουκάμισου, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η αφθονία των τσέπες και των φερμουάρ. Αυτές οι τσέπες φόρεμα μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή, και στη φούστα.

Επίσης, τα περισσότερα μοντέλα σαφάρι φορέματα έχουν ένα κολάρο φτερό, μια ζώνη και ένα κοντό μανίκι. Συνήθως για το ράψιμο φορέματα που χρησιμοποιούνται παχύ ύφασμα. Ένα φόρεμα σαφάρι στο μπροστινό μέρος είναι στερεωμένο με κουμπιά ή φερμουάρ.

Δημοφιλή χρώματα

Λευκό

Τα λευκά πουκάμισα είναι από τα πιο κοινά. Αυτά τα μοντέλα αγοράζονται για καθημερινή καλοκαιρινή ντουλάπα, ειδικά αν είναι κατασκευασμένα από σιφόν, βατήρα ή μετάξι. Σε ένα τέτοιο φόρεμα μπορείτε να αποθέσετε τέλεια το μαυρισμένο δέρμα, καθώς και να τονίσετε τον λεπτό αριθμό.

Το καλύτερο χρώμα των αξεσουάρ για ένα φόρεμα με λευκό πουκάμισο θα είναι μπεζ, μαύρο ή καφέ.

Μαύρο

Σε ένα μαύρο πουκάμισο φόρεμα με V-neckline μπορείτε να τονίσετε μια λεπτή φιγούρα. Τα μαύρα μοντέλα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως στοιχείο βάσης για φορεσιά. Σε αυτή την περίπτωση, συμπληρώνονται με φωτεινά αξεσουάρ.

Μπλε

Τα πουκάμισα αυτού του χρώματος αντιπροσωπεύονται συχνότερα από μοντέλα denim, αν και υπάρχουν επίσης προϊόντα από βαμβάκι, σιφόν, λινά και άλλα υφάσματα.

Η σκιά τέτοιων φορεμάτων μπορεί να είναι πολύ διαφορετική - από μαλακό μπλε έως σκοτεινό indigo. Τα μπλε φορέματα με εκτυπώσεις με ριγωτά, καρό ή polka-dot είναι πολύ δημοφιλή.

Ασπρόμαυρη

Τα μαύρα πουκάμισα με λευκό περίγραμμα βοηθούν να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα του σχήματος και να κρύψουν πιθανές ατέλειες. Αυτό μπορεί να είναι ένα μαύρο φόρεμα, στο οποίο οι μανσέτες και μια λαβή επισημαίνονται με λευκό χρώμα.

Μαύρες πόλκες, μικρά και μεγάλα τετράγωνα, καθώς και μικρά μοτίβα λουλουδιών ή λωρίδες προσελκύουν την προσοχή.

Κομψές εκτυπώσεις

Μαζί με τα πολύ δημοφιλή μοντέλα απλού χρώματος φόρεμα-πουκάμισο, πολλές μοντέρνες γυναίκες αγοράζουν μια στολή με εκτυπώσεις.

Τα χρώματα αυτών των φορεμάτων είναι πολύ διαφορετικά. Μπορείτε να δείτε φορέματα, πουκάμισα με λωρίδες, κουκκίδες, λουλούδια, κλουβί. Κατά την επιλογή ενός προϊόντος με εκτύπωση, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη οι αποχρώσεις του σχήματος. Για παράδειγμα, ένα φόρεμα-πουκάμισο σε ένα μεγάλο κλουβί ή οριζόντια λωρίδα δεν συνιστάται για τους ιδιοκτήτες των καμπυλών σχήματα.

Μήκος

Μακρύ μέχρι το πάτωμα

Αυτό το μοντέλο φόρεμα-πουκάμισο είναι ένα θηλυκό και μάλλον ενδιαφέρουσα στολή.

Συνδετήρες για ένα τέτοιο φόρεμα μπορούν να πάνε σε όλο το μήκος τους, αλλά υπάρχουν και προϊόντα που έχουν κουμπιά μόνο στη μέση και η φούστα παραμένει σταθερή στο κάτω μέρος. Αυτό το φόρεμα θα κρύψει εύκολα παχουλά πόδια.

Midi

Τα μοντέλα με τέτοιο μήκος είναι σε ζήτηση τόσο σε νεαρές γυναίκες όσο και σε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό το φόρεμα μπορεί να φορεθεί με σακάκι ή σακάκι. Το μανίκι του μίνι φόρεμα-πουκάμισο είναι και σύντομο και μακρύ.

Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να στερεώσετε το πάνω μέρος του ρούχου σφιχτά ή να αφήσετε μερικά κουμπιά χωρίς κουμπιά.

Σύντομη

Το πουκάμισο μίνι φόρεμα φοριέται κυρίως το καλοκαίρι, φορώντας με επίπεδη σανδάλια ή ψηλά τακούνια.

Αυτό το φόρεμα είναι αρκετά αξεσουάρ ή μπορείτε να το κάνετε μόνο με μια τσάντα. Ένα φαρδύ, κοντό φόρεμα πουκάμισο συνήθως συμπληρώνεται με ζώνη.

Ταινίες μόδας

Σήμερα, το πουκάμισο φόρεμα είναι παρόν σε πολλά τρέχοντα στυλ - από την επιχείρηση σε στρατιωτική και ρομαντική. Τέτοια ρούχα είναι απαραίτητα σε μια καλοκαιρινή ντουλάπα, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια μη τετριμμένη περιστασιακή εμφάνιση.

Η σύγχρονη τάση είναι ο συνδυασμός της ελευθερίας και της κομψότητας - και αντιπροσωπεύεται στο φόρεμα.

Δημοφιλή μοντέλα με μεγάλες τσέπες στους γοφούς και στο στήθος, όπου η γραμμή της μέσης τονίζεται από μια μεγάλη ζώνη από δέρμα ή ένα λεπτό λουράκι. Τα φορέματα πουκάμισων Denim απαιτούνται ιδιαίτερα, τα οποία σε μοντέρνες συλλογές αντιπροσωπεύονται από ρομαντικά μοντέλα με ελεύθερη περικοπή και αυστηρά προϊόντα με μια vintage σιλουέτα.

Τι να φορέσετε;

 • Το φόρεμα-πουκάμισο συχνά συμπληρώνεται με ζώνη, έτσι ώστε η εικόνα να γίνεται πιο θηλυκή.
 • Τα φορέματα αυτού του ύφους φοριούνται μόνα τους, αλλά συχνά φορούν ζακέτες, γκέτες ή τζιν μαζί τους.
 • Για ένα κλασικό πουκάμισο, μπορείτε να επιλέξετε ένα ελαφρύ μαντήλι από σιφόν ή μετάξι.
 • Η στολή μπορεί να συμπληρωθεί από ένα γούνινο γιλέκο, μια φαρδιά τσάντα και μεγάλα γυαλιά ηλίου.

Αξεσουάρ

Τα κομψά αξεσουάρ, για παράδειγμα, ένα κρεμαστό κόσμημα σε μια λεπτή αλυσίδα, μια μικρή τσάντα με λεπτό λουρί ή λεπτά σκουλαρίκια, θα είναι μια καλή επιλογή για ένα πουκάμισο-φόρεμα.

Για εμφάνιση vintage, αντίθετα, χρησιμοποιούν μεγάλα κοσμήματα - χάντρες, σκουλαρίκια και βραχιόλι. Τα αξεσουάρ καφέ-απόχρωσης από ξύλο ή δέρμα είναι ιδανικά για ένα φόρεμα με λευκό πουκάμισο.

Παπούτσια

Τα παπούτσια με ψηλά τακούνια είναι ιδανικά για φόρεμα. Ανάλογα με το μοντέλο, αυτά μπορεί να είναι σανδάλια ή παπούτσια.

Επίσης, αυτό το ύφος συνδυάζεται καλά με σανδάλια και παπούτσια μπαλέτου. Για ένα μακρύ μοντέλο ενός τέτοιου ενδύματος, επιλέξτε παπούτσια με παχιά τακούνια ή πλατφόρμα. Φορώντας μπότες με μια πλατφόρμα ή μια σταθερή φτέρνα με ένα φόρεμα πουκάμισου θα δημιουργήσει μια ρετρό εμφάνιση.

Σχόλια
 1. Ρίτα
  14.02.2016

  Τα μακριά πουκάμισα είναι κατά κάποιο τρόπο ιδιαίτερα ρομαντικά.

Γράψτε ένα σχόλιο
Πληροφορίες που παρέχονται για σκοπούς αναφοράς. Μην αυτο-φαρμακοποιείτε. Για την υγεία, συμβουλευτείτε πάντοτε έναν ειδικό.

Μόδα

Ομορφιά

Σχέση